BelarusianCzechEnglishFinnishGermanGreekRussianSlovenianTurkishUkrainian
Tebrikler! Şu an bu sayfada olduğunuza göre sadece kısa bir süreliğine dikkatinizi ayırıp yazılanları sonuna kadar okursanız, destek alma konusunda ne kadar istekli ve kararlı olduğunuzu kendinize göstermiş olacak ve ilk adımı atmış olacaksınız.
Uykusuzluk, uykuya dalamama, uyku bölünmesi ya da gece kendiliğinden uyanıp tekrar uykuya dalamama gibi sorunlar günümüzde aslında toplumun önemli bir bölümünün ortak sorunu.  Derin uykuya dalamamaktan, sabahları yorgun uyanmaktan mı şikayetçisiniz?

Günde kaç saat uyku uyuyorsunuz? Amerikan Ulusal Uyku Vakfı, okul çağındaki çocukların (5-10 yaş) günlük uyku ihtiyacının 10-11 saat,  gençlerin (10-17 yaş) 8.5-9.5 saat, ve yetişkinlerin 7-9 saat olduğunu belirtiyor.

Hipnoterapi, uykusuzluk konusunda sonuca çok hızlı ulaşmanızı sağlayan etkili bir yöntemdir.

Her insan hayatının yaklaşık 32 yılını uykuda geçiriyor; sağlığınız, bağışıklık sisteminiz için en önemli davranışsal deneyimdir. Örneğin profesyonel sporcular sağlıklı uykunun öneminin farkındadır; Amerika’nın hatta dünyanın tanıdığı oyun kurucu Tom Brady, her gece dokuz saat uyumak için 21:00’de yatıyor. Roger Federer gibi tanınmış bazı sporcular 10 ila 12 saat uykunun tadını çıkaranlardan. Buna rağmen, çoğu insan yeterince uyumuyor ve uykunun önemini değerlendirmiyor. Özellikle gece vardiyasında çalışanların, uykularına çok daha fazla önem vermesi gerekmektedir. Yapılan bilimsel araştırmalara göre bu kategoride olan kişilerin, bağışıklık sistemlerinin daha zayıf olduğu, daha sık hastalandıkları, daha yüksek stres, anksiyete ve depresyon seviyelerine sahip oldukları tespit edilmiştir. Özellikle bu kategoride iseniz, uykunuza çok daha fazla önem vermeli ve uyku sorununuz var ise mutlaka kontrol altına almalısınız.

Yaş ilerledikçe uyku sorunu daha fazla artmaya başlıyor. Uykusuzluk sorunu yaşayan kişilerde, yorgunluk, karar vermede yetersizlik ve aşırı dürtüsellik gibi etkiler ortaya çıkıyor. Yapılan bilimsel çalışmalarda beş saat veya daha az uyuyanların %50’sinde, bazı hormonsal dengesizliklerden dolayı obez olma olasılığı artıyor, uykusuzluk stresin artmasına neden oluyor ve bu da başka sonuçları ortaya çıkarıyor. Uykudan yoksun olan bireylerde bağışıklık sistemi zayıflıyor ve daha fazla enfeksiyon oranlarına sahip olma eğilimine giriyorlar. Baş ağrıları, göğüs ağrıları, mide rahatsızlığı ve diğer birçok sorun da stresten kaynaklanıyor ve stres, uyanıklık düzeylerini arttırdığı için daha fazla uykusuzluğa yol açarak kısır döngüye neden oluyor. Uyku sorunu anksiyeteyi, depresyonu ve şizofreni sorununu tetiklediği gibi tam tersi de olabiliyor. Aynı şekilde, uyku sorunu endişe ve stresi tetiklediği gibi bunun da tam tersini yaşatabiliyor.

Uyku sorunu kontrol altına alınmaması halinde, ortaya başka ciddi sorunları çıkarıyor. Uykusuzluk çeken insanlar yorgunlukla başa çıkmak için genellikle uyarıcılara yönelirler, kafein merkezi sinir sistemi için en yaygın kullanılan uyarıcıdır ve bu da uyanıklığı artırır. Bu sadece kafeine bağımlılığa yol açmakla kalmaz, aynı zamanda bu bireyler uyku zamanı geldiğinde çok uyanık olduklarından bu sefer de alkole dönme olasılıkları artar. Büyük miktarlarda alkol, bir depresan olarak kafeine ters yönde etki eder. Bununla birlikte, alkol, REM uykusu miktarını azaltır ve uykuda yer alan bazı önemli sinirsel süreçlere zarar verir. Böylece, kafein ve alkolün uykusuzluk çeken insanları daha kısır döngüler yaratarak, uyku sorunu kontrol altına alınmadığı sürece  bu sorunların hiçbiri çözülemez, tümü de artarak birbirini tetiklemeyi sürdürür. Sorunlar kronikleşir, bu da şiddetli anksiyete ve depresyona neden olur. Yapılan bilimsel çalışmaların tümünde, anksiyete ve depresyon sorunu yaşayan kişilerin %60-70’i uyku sorunu yaşamaları. Şizofreni  sorunu yaşayan kişilerin birçoğunda uyku düzeni yoktur, bu kişiler, gündüz uykudayken, gece uyanık kalma yoluna gidiyorlar. Bilim, 18. Yüzyıldan itibaren şiddetli akıl hastalıkları ile uyku bozukluğu arasında ilişki olduğunu kabul ediyor ve uyku sorunun kontrol altına alınmamsı halinde diğer başka çok ciddi sorunlara da neden olacağına kesin gözle bakılıyor. Uyku sorunu, bu kadar ciddi bir durum olmasından dolayı, böyle bir sorun yaşamanız halinde acilen bu konuda  destek almanız gerekiyor. Eğer uyku probleminizin altında yatan tıbbi bir problem olduğuna dair herhangi bir belirtiniz varsa öncelikle doktorunuzla konuşmalısınız. Tıbbi bir probleminiz yoksa hipnoterapi desteği alabilirsiniz.

Hipnoterapi desteği ile, uykusuzluk sorunun kaynağına inilerek, uykusuzluğun altında yatan bilinçaltı kayıtları incelenerek, tetikleyiciler etkisiz hale getirilir. Uykusuzluğun nedenleri anksiyete ve/veya depresyondan kaynaklanıyorsa bu doğrultuda diğer başka ek çalışmalar da yapılır. Hipnoterapinin hem zihin hem de vücut üzerinde olumlu etkileri olduğu bilimsel olarak kanıtlandığı için, gevşeme becerilerinizi de geliştirerek sorunu kalıcı bir şekilde, daha kolay ve daha kısa sürede çözme gücü kazanmış oluyorsunuz.

Hipnoterapi desteği, endişeli düşünceleri, endişeli duyguları ve uykuya dalmanıza engel olan tüm olumsuz faktörleri ortadan kaldırarak, uyku gibi davranışlarınızın itici gücü olan bilinçaltı zihin ile ilgilendiği için, doğrudan daha iyi uyumanıza yardımcı oluyor. Hipnoterapi desteğinin uyku sorununda kullanılan en güvenli, en etkili ve doğal yöntem olduğu ile ilgili bilimsel tespitler vardır.
Hipnoterapi Desteği SİZE; Bilinçaltınızı tekrardan eğiterek,
Sizi düşüncesel, duygusal ve fiziksel olarak rahatlatarak, sakinleştirerek, endişelerinizi, kaygılarınızı azaltarak, uyku ile ilgili olumsuz düşünce kalıplarınızı değiştirmeniz için destek olurken, uykusuzluğun üstesinden gelmenize yardımcı olacak düşünce ve davranış değiştirme bilinçaltı teknikleriyle “Uyku Sorununu” ile başa çıkmanız için sizlere yardımcı olur.
Seans ücreti ve randevu bilgisi için ofisimiz ile iletişime geçilmesi rica olunur.
Bize Ulaşın: +90 392 815 12 14
HİPNOTERPİ DESTEĞİ İLE UYKU SORUNUNDAN KURTULABİLİRSİN...

√ Supported by
Special Interest Tourism Development Project | SUNISLAND® Turizm | KITSAB Sicil No. 231/2000

Hipnoterapist Mert Mapolar Bilinçaltı Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri | Bir SUNISLAND® İşletmeleri Şti. Ltd. Kuruluşudur.
© Hipnoterapist MERT MAPOLAR Resmi Sitesidir. | Her hakkı saklıdır. | All rights reserved.
Ortak Kaynak Bilgi: HMI | Common Source Information: HMI
Designed By SUNISLAND® Group
Ofis iletişim saatleri: Pazartesi - Cuma 10:00 - 18:00 | Cumartesi 10:00 - 15:00