BelarusianCzechEnglishFinnishGermanGreekRussianSlovenianTurkishUkrainian
Tebrikler! Şu an bu sayfada olduğunuza göre sadece kısa bir süreliğine dikkatinizi ayırıp yazılanları sonuna kadar okursanız, destek alma konusunda ne kadar istekli ve kararlı olduğunuzu kendinize göstermiş olacak ve ilk adımı atmış olacaksınız.
Geçmiş travmalar, kişinin yaşadığı ciddi bir olay veya deneyim sonucunda ortaya çıkan duygusal, düşüncesel veya davranışsal etkilerdir. Travmatik bir olay veya durum, bireyin fiziksel veya duygusal sağlığını tehdit eden veya tehlikede hissettiren bir deneyim olabilir. Bu olaylar veya durumlar, doğal afetler, kazalar, fiziksel saldırılar, şiddet, cinsel istismar, tecavüz, terör saldırıları, savaş, kayıp, hayal kırıklıkları, başarısızlık, işten çıkarılma, aldatılma, boşanma, çocukluk döneminde yaşanılanlar gibi çeşitli çok sayıda durumlarla ilişkilendirilebilir ve ortaya çıkabilir.

Bu olaylar veya durumlar, bireyin hayatını veya güvenliğini tehdit eden, aşırı korku, çaresizlik, dehşet hissi yaratan stresli, üzücü veya korkutucu büyük olaylar olabildiği gibi, küçük gibi görünen olaylar veya durumlar da zaman zaman travmatik etki yaratabilir.

Travmaya yol açabilecek birçok farklı deneyim ve olay vardır. Her birimizin travmatik bulduğu şey son derece kişiseldir ve kişiden kişiye değişir. İki kişi benzer deneyimler yaşayabilir, ancak tepkileri ve ne kadar etkilendikleri farklı olabilir.

Geçmiş travmalar, bireyin normal işlevselliğini etkileyebilir, çeşitli semptomlara veya başka reaksiyonlara neden olabilir. Bunlar arasında kabuslar, tekrarlayan hatıralar, anksiyete, korku, depresyon, duygusal uyuşukluk, hiperaktivite, uykusuzluk, konsantrasyon güçlüğü, sosyal izolasyon ve ilişki sorunları yer alabilir. Kişinin travmatik deneyimi ile başa çıkma yeteneği etkilenebilir ve yaşam kalitesi olumsuz yönde bozulabilir.

Travma, herhangi bir cinsiyet, yaş veya geçmişe sahip herkesi etkileyebilir. Destek alınmazsa uzun süreli çok ciddi zararlara ve travma sonrası stres bozukluğuna (TSSB) veya daha karmaşık travma gibi durumlar geliştirmesine neden olabilir. Travmatik olayların etkisi bazen hemen fark edilebilirken bazen de semptomların yüzeye çıkması günler, haftalar, aylar ve hatta yıllar alabilir. Yardım ve destek istemek için asla çok erken veya çok geç değildir.

Geçmiş travmalar genellikle kişinin zihninde ve duygusal dünyasında iz bırakır. Travmatik deneyimlerin etkileri, bireyden bireye değişiklik gösterebilir ve bazı kişiler bu deneyimlerden daha kolay toparlanabilirken, diğerleri daha uzun süreli etkiler yaşayabilir.

Geçmiş travma sonucunda ortaya çıkabilen bazı belirtiler şunlar olabilir:

> Anksiyete ve korku
> Öngörülmeyen duygular
> Kâbuslar veya travmatik olayları hatırlatan anıların sık sık tekrarlanması, geçmişe dönüşler
> Bağlantısı kesilmiş, uyuşmuş, içine kapanıklık, sosyal geri çekilme, kaçınma
> İrrasyonel öfke veya sinirlilik
> Duygusal, düşüncesel, davranışsal değişimler
> Odaklanma, konsantrasyon güçlüğü ve bellek sorunları
> Şok, inkar, inançsızlık veya kafa karışıklığı yaratan duygular
> Depresyon ve umutsuzluk veya yorgunluk
> Açıklanmayan ağrılar veya kas gerginliği
> Devam eden kaygı, korku, suçluluk, utanç veya kendini suçlama duyguları
> Kendine zarar verme eğilimleri
> Güvensizlik hissi ve sürekli tetikte olma, kolayca ürkme
> İlişkilerde gerginlik
> Yalnızlık hissi
> Uyku sorunları


Travma, aşağıdakileri hissetmenize neden olan olayları içerebilir:

> Terk edilmiş
> Utanmış
> Değersizleşmiş
> Suçlanmış
> Korkmuş
> Aşağılanmış
> Yetersizleşmiş
> Güçsüzleşmiş
> Tehdit Edilmiş
> Hapsolmuş
> Güvensizleşmiş
> Kararsızlaşmış
> Hedefsizleşmiş
> Yalnızlaşmış
> Çaresizleşmiş

Destek alınmaması durumunda geçmiş travmalar, kronik stres, duygusal sorunlar, madde bağımlılığı ve çok ciddi ilişki sorunlarına yol açabilir. Profesyonel hipnoterapi desteği bu konuda en doğal ve en etkili yöntem olup, geçmiş travmalardan kaynaklanan etkileri kontrol altına almak, yararlı başa çıkma mekanizmaları geliştirmek ve kişinin tekrardan hayata kazandırılmasını desteklemek için rahatlıkla kullanılabilir. Hipnoterapi desteği ile tetikleyiciler belirlenebilir, onlara nasıl tepki verdiğiniz ve travmatik olaylarla durumlar hakkında nasıl hissettiğiniz değiştirilebilir. Hipnoterapi desteğindeki uygulamalar, kişiden kişiye ve sorunların içeriğine göre değişir. Danışanın güven ve gizlilik ilkesi tüm kapsamıyla güvence altındadır.
Çocukken istismar edilen / tacize uğrayan yetişkinlerin, geçmişleriyle başa çıkmada, etkili bir yardım almadığı sürece duygusal izleri yaşam boyunca taşımaları muhtemeldir, ancak yıllar önce olan bir şeyle uğraşmak her zaman da kolay değildir.

Her çocuğun güvende olma hakkı vardır ve eğer güvenliğiniz ihlal edilirse, büyüdüğünüzde, öfke, utanç, duygusal uyuşma veya sağlığınızı, zihninizi ve ilişkilerinizi etkileyebilecek, tükenmişlik, ızdırap, kalpte hissedilen derin acı, üzüntü, güven eksikliği vb. bir dizi başka olumsuz duygudan muzdarip olabilirsiniz. Bunları farklı şekillerde bastırmaya çalıştıkça, çok daha fazla, farklı ve derin sorunlar yaşamaya başlarsınız...

Çocukken istismara uğrama eylemi yaşayan bir kişinin, büyüdüğünde, çocukken başına gelen, korkunç şeylerle başa çıkmak için, yetişkinlik döneminde kendini soyutlamaya itebilir, yalnızlaştırabilir, ani duygusal iniş çıkışlar yaşamasına neden olabilir, madde bağımlılığına neden olabilir, hatta yaşadığı özel ikili ilişkileri sebepsiz bitirmesine yol açabilir. Bu, öznenin gerçek dışı bir dünyada yaşıyormuş gibi hissettiği bir modele de yol açabilir, ya da daha önceki yıllar için boş bellek gibi davranabilir. Herhangi bir tetikleyici ile karşılaştığında, belirli bir durumda olduğunda veya uzun zaman önce hafızayı tetikleyen bir şey duyduğunda veya gördüğünde hatta kokuda, acı verici hatırlatmalardan olumsuz etkilenebilir.

Nasıl hissettiği hakkında birisiyle konuşmak ve ayrıca hiçbir şekilde suçlanmayacağını kabul etmek önemlidir. Çocuk istismarcıları sıklıkla kendileri de taciz edilir ve bu da kısır döngüye yol açabilir. Bu yüzden şu anda bu döngüyü kırmak önemli. Siz veya tanıdığınız bir yetişkin, çocuk istismarının duygusal yaralarını beraberinde taşıyorsa veya taşıdığını düşünüyorsanız, hipnoterapi desteği geçmiş travmalarda, anılarla başa çıkmada ve hayattan sonuna kadar keyif almada, size ve sevdiklerinize yardımcı olacaktır.

** Hipnoterapi desteği, çocukken cinsel istismara / tacize uğradığını hatırlayan yetişkinlere yönelik olarak uygulanmakta olup, yaşanılan geçmiş travmanın, günümüze yönelik olumsuz bağlarının ve etkilerinin ortadan kaldırılmasına, duyarsızlaştırılmasına yönelik bilinçaltının özel yöntemlerle tekrardan eğitilmesi çalışmalarını içermektedir.
Hipnoterapi Desteği SİZE; Bilinçaltınızı tekrardan eğiterek,
Sizin veya sevdiklerinizin, yaşanılan sorunların üstesinden gelmesine ve yaşam kalitesini artırmasına yardımcı olan, en güvenli, en doğal ve en etkili yöntemdir.
Seans ücreti ve randevu bilgisi için ofisimiz ile iletişime geçilmesi rica olunur.
Bize Ulaşın: +90 392 815 12 14
GEÇMİŞ TRAVMALARA HİPNOTERAPİ DESTEĞİ...

√ Supported by
Special Interest Tourism Development Project | SUNISLAND® Turizm | KITSAB Sicil No. 231/2000

Hipnoterapist Mert Mapolar Bilinçaltı Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri | Bir SUNISLAND® İşletmeleri Şti. Ltd. Kuruluşudur.
© Hipnoterapist MERT MAPOLAR Resmi Sitesidir. | Her hakkı saklıdır. | All rights reserved.
Ortak Kaynak Bilgi: HMI | Common Source Information: HMI
Designed By SUNISLAND® Group
YETİŞKİNLERİN ÇOCUKKEN YAŞADIĞI CİNSEL İSTİSMAR / TACİZ KONULARI HİPNOTERAPİ DESTEĞİ...
Ofis iletişim saatleri: Pazartesi - Cuma 10:00 - 18:00 | Cumartesi 10:00 - 15:00